Conferentie: voeding en gezondheid
2 juni 2004
Van 9 tot 12 juni wordt in Athene voor de 5e keer de ´International Conference on Nutrition and Fitness´ gehouden. De conferentie is primair bedoeld voor onderzoekers, artsen en beleidsmakers.
Voorzitter van de conferentie is Artemis P. Simopoulos, M.D., o.a. auteur van ´The Omega Diet´. De opening van de conferentie zal worden verricht door de burgemeester van Athene en de Griekse ministers van Gezondheidzaken en Onderwijs.
In tenminste 7 lezingen zal worden ingegaan op de rol die omega-3 vetzuren in ons lichaam spelen:
– Alexander Leaf, M.D. (USA): Omega-3 Fatty Acids and Verticular Arrhythmia
– Claudio Galli, M.D. (Italy): Direct Analysis of Fatty Acids in a Drop of Blood from a Fingertip in a Population Group. Assessment of Correlations with Dietary Habits, Physiological Conditions, Life Styles and Fatty Acid Supplementation
– Harumi Okuyama, Ph.D. (Japan): Changes in Dietary Fatty Acids and Life Style as Major Factors for Rapidly Increasing Allergic Hyper-Reactive Populations
– Philippe Bougnoux, Ph.D. (France): Omega-6 / Omega-3 Ratio and Cancer of the Breast
– Alessandra Tavani, Sci.D. (Italy): Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acid Intake and Cancer Risk in Italy and Switzerland
– Norman Salem Jr., Ph.D. (USA): Docosahexaenoic Acid (DHA) and Brain Function
– Jing X. Kang, M.D., Ph.D. (USA): The Importance of Omega-6 / Omega-3 Fatty Acid Ratio in Cell Function: The Gene Transfer for Omega-3 Fatty Acid Desaturase
Bron: www.fabresearch.org